Wat te doen bij crisis

Het is mijn streven om in geval van crisis zoveel mogelijk zelf – middels extra afspraken of telefonisch contact – beschikbaar te zijn. Helaas ben ik echter niet altijd goed bereikbaar, gegeven de beperkte werktijden en de aard van mijn werk waarbij ik geen telefoon kan opnemen.

Voor acute crisis neemt u tijdens kantooruren (9.00 tot 17.00 uur) contact op met uw huisarts. Buiten kantooruren en in het weekend belt u de dienstdoende huisartsenpost (Utrecht: 088-1309670).

Buiten kantoor uren zou u ook kunnen bellen met de crisismeldpunt van Parnassia, gezien de praktijk is aangesloten bij 1NP. U kunt bij hen terecht voor advies en steun. Zij zijn bereikbaar op 088-358 0999.

Denkt u aan zelfmoord of maakt u zich zorgen over een naaste die kampt met zelfmoordgedachten? 113 biedt hulp en ondersteuning. Ze zijn ook telefonisch te bereiken via 0800-0113.

Heeft u vooral behoefte aan een luisterend oor? Neemt u dan contact op met De Luisterlijn. U kunt met hen chatten, mailen of bellen, 24 uur per dag.